John, cu zaharul in mana stanga, se uita la cafeaua mea. Rece si foarte dulce imi place sa o beau. Dimineata. Apoi inca una putin dupa ora trei. Dar cea de azi dimineata n-a avut nici un gust. Sau n-a avut gust de cafea, cel putin. Nici de zahar.Si era si foarte fierbinte. Ce se intamplase cu John in dimineata aia? De ce imi facuse o cafea atat de proasta? Probabil fusese obosit.Nu am facut nimic cu acea cafea.Doar am gustat-o. O mai aveam si la putin dupa ora 3 cand cu mana stanga, John imi intindea zaharul. "Tu nu bei?" l-am intrebat. dar John nu zise nimic.

marți, 26 februarie 2013

Barba Albastra la Galeria 26

Introducerea pe care o vrei nu este asta, iar probabil explicaţia pe care o aştepţi nu te va mulţumi. Cititul acestui text nu îţi va fi deci de mare ajutor în încercarea de a înţelege ce naiba a vrut George Roşu să zică aici sau să facă acolo. Un lucru e cert: aranjamentul de faţă nu e amuzant. Dacă ai venit să râzi la poantele lui G.R. sau sa te înmoi la poezioarele pisiciste ai venit degeaba. Aici suntem serioşi. E vorba de singurătate şi de moarte. Cine râde de aşa ceva?
Urmează acum singura mea tentativă de a explica ce se întamplă aici:
In camera cu pianină este "Galeria fostelor". Toate moarte.
În sufragerie este masa...dar asta presupun că ai înţeles.
Apoi mai e camera de lucru unde sunt obiecte personale, notiţe şi schiţe.Aici vei putea să laşi întrebări şi comentarii scrise cu albastru.Sigur îţi place să faci asta. Cui nu îi place?
Atât. Ce nu ai înţeles e al tău.
cu drag,
Barbă Albastră

 event

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu